Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kesme, makarna, tereyağlı

Tereyağlı Kesme Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Kesme Makarna



Tereyağlı Kesme Makarna Tarifi - Tereyağlı Kesme Makarna Nasıl Yapılır - Tereyağlı Kesme Makarna Malzemeleri


HAMURU:

350 gram un (7 kahve fincanı)

50 gram un (açmak için) (1 kahve fincanı)

75 gram süt (1 kahve fincanı)

4 adet yumurta sarısı

1/2 kahve fincanı yumurta beyazı

10 gram tuz (1/2 çorba kaşığı)

HAŞLAMAK İÇİN:

12 bardak su

2 silme çorba kaşığı tuz

EKLENMESİ GEREKLİ:

120 gram tereyağı, ya da margarim (6 çorba kaşığı)

100 gram rende gravyer, ya da parmesan peyniri (1 bardak)


1 Hamur açılan tahtaya 350 gram un eledikten sonra, unun ortasını havuz gibi açmalı ve açılan bu yere; 4 adet yumurta sarısı, yarım kahve fincanı yumurta beyazı ile, içine yarım çorba kaşığı tuz katılmış 1 kahve fincanı da su veya süt koyarak, yuğurmalı, bunları sıkı hamur yapmalı, sonra da, elde edilen bu hamuru iki eşit parçaya kestikten sonra üstüne nemli bir bez örterek hamurları 1 - 2 saat kadar dinlenmeye bırakmalıdır (Hamur ne kadar fazla dinlendirilirse o kadar kolay ve rahat açılır)

2 Sonra, 1 - 2 saat kadar dinlendirmiş olduğumuz bu hamurları sıra ile alarak, üstü unlanmış hamur tahtasına koymalı ve hamurun üstünü de hafifçe unladıktan sonra bunun üstüne merdane ile basarak aşağı yukarı büyükçe bir tabak yuvarlaklığında açmalı, sonra da, merdane ile açmış olduğumuz bu hamuru 2 milimetreye, yani hamur tahtası belli belirsiz görünür bir hale gelinceye kadar bir çok kez oklavaya sararak, oklavaya sarılmış olduğu halde hamurun iki uçlarına basmak ve yuvarlamak, sonra da oklavadan çıkararak başka ucundan olmak üzere tekrar sararak hamurları büyütmelidir

3 İnce açılmış bu hamurları, hamur tahtasına ya da masaya sererek ve 40 - 50 dakika kadar bırakarak, hamurların hafifçe kurumalarım sağlamalı, sonra hafifçe kurumuş olan bu hamurları dört parmak enliğinde katlayarak sardıktan sonra bunları, sarılmış olarak, yarım, parmak eninde kesmeli ve şerit haline getirmelidir

4 Sonra bu makarnaları içinde kaynar bir halde 12 bardak tuzlu su olan tencereye atarak, makarnalar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar, 5-8 dakika arasında haşlamak, bir kevgirden geçirmek suretiyle iyice süzülmelerini sağlamalı, sonra makarnaları bir tabağa alarak, üstlerine 6 silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin katarak ve yanında bir bardak kadar rende gravyer peyniri olduğu halde servis yapmalıdır


Not: İtalyan makarnaları soğuk sudan geçirilmez

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.