Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, karnabaharlı, pilav

Havuçlu, Karnabaharlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu, Karnabaharlı Pilav



Havuçlu, Karnabaharlı Pilav tarifi - Havuçlu, Karnabaharlı Pilavın yapılışı


Malzemeler

2 bardak un

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı margarin

2 bardak pirinç

2 adet havuç

2 bardak karnabahar

2 yemek kaşığı tereyağ

Karabiber

Tuz


Tarifi


Havuçları doğrayın, karnabaharları ayıklayın 1 bardak suya tuz atıp, 10 dakika süreyle iki sebzeyi de haşlayın


2 bardak pirinci bol tuzlu suda 10 dakika haşlayın, suyunu süzüp bekletin Soğuk su ile pirinçleri yıkayıp bekletin


2 bardak un, yumurta, tuz, süt ve margarini karıştırıp sert bir hamur tutun Hamuru kalınca açıp bir parmak kalınlığında uzun şeritler kesin Pilav tenceresini margarinle bolca yağlayın Tencereye şeritleri sepet örgüsü yapar gibi, bir alttan bir üstten geçirerek tencereye yerleştirin İçine sebzeleri, haşlanmış pirinci, tereyağını, tuz ve karabiberi ilave edin Tencereden sarkan hamurları içine katlayın Fırında 45 dakika pişirin Tencereyi ters çevirip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.