![]() |
Bolonez Soslu Spagetti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bolonez Soslu SpagettiBolonez Soslu Spagetti Tarifi - Bolonez Soslu Spagetti Yapılışı - Bolonez Soslu Spagetti Nasıl Yapılır - Bolonez Soslu Spagetti Malzemeleri 1 paket çubuk makarna 6 su bardağı su 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz sos için; 250 gram orta yağlı kıyma 4 adet orta boy domates 1 adet çarliston biber 1 adet küçük boy havuç 2-3 dal kereviz sapı 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 5-6 çorba kaşığı sıvıyağ yarım tatlı kaşığı karabiber ve tuz malzeme listesinden sonra, sosumuzla makarnanın yapımına başlayalım sosumuza da soğanı doğrayarak başlayalım elimizden geldiğince ince olarak doğruyoruz şimdi biberlerimizi de çok ince bir şekilde doğruyoruz boylamasına bir kaç parçaya kesiyoruz önce şimdide incecik kıyıyoruz biberden sonra kereviz saplarını da çok ince doğruyoruz zaten en belirgin lezzeti bu kereviz sapı veriyor çok alışık olmadığımız bir lezzet olabilir ama ![]() ![]() ![]() denerseniz memnun kalacağınıza inanıyorum kereviz sapını da doğradık, eğer kereviz sapı bulamazsak ![]() ![]() ![]() 1 çorba kaşığı kadar kerevizin topan kısmını da rendeleyerek kullanabiliriz şimdi minik havucumuzu rendeleyerek devam ediyoruz biber, kereviz ve havuç hemen hemen aynı sertlikte ![]() ![]() ![]() beraber atacağımız için aynı tabağa bırakıyoruz şimdi domateslerimizi rendeleyeceğiz evet işlemlerimizi tamamladık ![]() ![]() ![]() artık pişirme işlemi için ocağımızın yanına gidelim tavayı ateşe yerleştirdik 4-5 çorba kaşığı kadar sıvı yağımızı tavaya bıraktık şimdi kıydığımız soğanı ekliyoruz şeffalaşana kadar kavuruyoruz soğanımız çok güzel pişti, şimdi sıra kıymada tane tane olması için önce eziyoruz sürekli karıştırarak kavuruyoruz kıyma bıraktığı suyu çekmeye başladı 1 çorba kaşığı domates salçasını ilave ediyoruz 2-3 dakika daha kavuruyoruz havuç, kereviz sapı ve biberi kavurduğumuz salçalı, kıymalı ![]() ![]() ![]() karışımın üzerine ekliyoruz malzemeler solana kadar kavurmaya devam ediyoruz şimdi rendelediğimiz domatesi ilave ediyoruz tuzu ![]() ![]() ![]() ve karabiberi serpiyoruz domates şeklini kaybedene kadar ![]() ![]() ![]() salça gibi olana kadar pişecek bunun için, bunu arka ocağa bırakalım biz makarnayı haşlamak üzere, tencereyi yerleştirelim 6 su bardağı suyu ![]() ![]() ![]() 1 tatlı kaşığı tuzu ![]() ![]() ![]() ve 3 çorba kaşığı ayççek yağını bırakalım ve kaynayana kadar bekleyelim su kaynadı, spagetti makarnamızı bu şekilde bırakıyoruz yumuşadıkça iteceğiz ve suyunu çekene kadar pişireceğiz makarnalar tamamen suya girdi, şimdi kapağını kapatacağız 10 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişireceğiz evet süremiz doldu, alarmımızı kapatalım makarnamız pişti, makarnayı kapatalım sosumuz hala pişiyor, onu da kapatalım ve artık servise geçebiliriz evet şimdi servise sunalım makarnamızın kapağını açalım gördüğünüz gibi, çektirerek de tane tane pişirebiliyoruz servis tabağımıza aktaralım bu kadar yeterli şimdi bolonez sosumuzu üzerine bırakalım |
![]() |
![]() |
|