Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bolonez, soslu, spagetti

Bolonez Soslu Spagetti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolonez Soslu Spagetti



Bolonez Soslu Spagetti Tarifi - Bolonez Soslu Spagetti Yapılışı - Bolonez Soslu Spagetti Nasıl Yapılır - Bolonez Soslu Spagetti Malzemeleri

1 paket çubuk makarna

6 su bardağı su

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

sos için; 250 gram orta yağlı kıyma

4 adet orta boy domates

1 adet çarliston biber

1 adet küçük boy havuç

2-3 dal kereviz sapı

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

5-6 çorba kaşığı sıvıyağ

yarım tatlı kaşığı karabiber

ve tuz

malzeme listesinden sonra, sosumuzla makarnanın yapımına başlayalım

sosumuza da soğanı doğrayarak başlayalım

elimizden geldiğince ince olarak doğruyoruz

şimdi biberlerimizi de çok ince bir şekilde doğruyoruz

boylamasına bir kaç parçaya kesiyoruz önce

şimdide incecik kıyıyoruz

biberden sonra kereviz saplarını da çok ince doğruyoruz

zaten en belirgin lezzeti bu kereviz sapı veriyor

çok alışık olmadığımız bir lezzet olabilir ama

denerseniz memnun kalacağınıza inanıyorum

kereviz sapını da doğradık, eğer kereviz sapı bulamazsak

1 çorba kaşığı kadar kerevizin topan kısmını da rendeleyerek kullanabiliriz

şimdi minik havucumuzu rendeleyerek devam ediyoruz

biber, kereviz ve havuç hemen hemen aynı sertlikte

beraber atacağımız için aynı tabağa bırakıyoruz

şimdi domateslerimizi rendeleyeceğiz

evet işlemlerimizi tamamladık

artık pişirme işlemi için ocağımızın yanına gidelim

tavayı ateşe yerleştirdik

4-5 çorba kaşığı kadar sıvı yağımızı tavaya bıraktık

şimdi kıydığımız soğanı ekliyoruz

şeffalaşana kadar kavuruyoruz

soğanımız çok güzel pişti, şimdi sıra kıymada

tane tane olması için önce eziyoruz

sürekli karıştırarak kavuruyoruz

kıyma bıraktığı suyu çekmeye başladı

1 çorba kaşığı domates salçasını ilave ediyoruz

2-3 dakika daha kavuruyoruz

havuç, kereviz sapı ve biberi kavurduğumuz salçalı, kıymalı

karışımın üzerine ekliyoruz

malzemeler solana kadar kavurmaya devam ediyoruz

şimdi rendelediğimiz domatesi ilave ediyoruz

tuzu

ve karabiberi serpiyoruz

domates şeklini kaybedene kadar

salça gibi olana kadar pişecek

bunun için, bunu arka ocağa bırakalım

biz makarnayı haşlamak üzere, tencereyi yerleştirelim

6 su bardağı suyu

1 tatlı kaşığı tuzu

ve 3 çorba kaşığı ayççek yağını bırakalım

ve kaynayana kadar bekleyelim

su kaynadı, spagetti makarnamızı bu şekilde bırakıyoruz

yumuşadıkça iteceğiz ve suyunu çekene kadar pişireceğiz

makarnalar tamamen suya girdi, şimdi kapağını kapatacağız

10 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişireceğiz

evet süremiz doldu, alarmımızı kapatalım

makarnamız pişti, makarnayı kapatalım

sosumuz hala pişiyor, onu da kapatalım

ve artık servise geçebiliriz

evet şimdi servise sunalım

makarnamızın kapağını açalım

gördüğünüz gibi, çektirerek de tane tane pişirebiliyoruz

servis tabağımıza aktaralım

bu kadar yeterli

şimdi bolonez sosumuzu üzerine bırakalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.