Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, şehriyeli

Şehriyeli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Pilav



Şehriyeli Pilav Tarifi - Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır - Şehriyeli Pilav Malzemeleri


Malzemeler


1 kahve fincanı arpa şehriyesi

4 çorba kaşığı tereyağı

3 su bardağı su

2 bardak pirinç

Tuz


Tarif


Pirinçleri ayıklayın ve bir tencereye koyun, pirinçlerin üzerini örtecek miktarda sıcak ama kaynar olmayan su ekleyin ve 20 dakika kadar bekletin daha sonra süzün Bir borcam tencerede tereyağını hafifçe kızdırın 3 bardak suyla, tuz ilave edip kaynamaya bırakın Diğer tarafta arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin Yağdan alıp, bol suda 15 dakika haşlayın Pilav suyu kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte bu tencereye koyun Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce yüksek sonra orta ısıda pişmeye bırakın Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırın Servise hazırdır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.