Sebze Katlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Katlı PilavSebze Katlı Pilav Tarifi - Sebze Katlı Pilav Yapılışı - Pilav Tarifleri Malzemeler : 4 Su B Pirinç350 Gr Antrikot2 Patlıcan 2 Havuç 2 Kabak 2 Patates 1 Soğan Tereyağı Su Tuz Hazırlanışı Antrikotları doğrayın Tencereye sıvıyağ dökün ve etleri kavurun Soğanı yemeklik doğrayın ve etin tenceresine ekleyin Suyunu dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın Patlıcanı alacalı soyun Patlıcanları, havuçları ve kabakları halka halka dilimleyin![]() Geniş bir tavaya sıvıyağ dökün ve dilimlediğiniz sebzeleri yarı kıvamda soteleyin ![]() Ayrı bir tencereyi yağlayın Patatesleri soyun ve yuvarlak dilimleyin Tencerenin zeminine dizin Pirinci yıkayıp süzün Patateslerin üzerine pişen eti dökün Pirincin 3te birini üzerine serpin Sotelenen sebzelerin yarısını yanyana dizin![]() Tekrar pirinç koyun Kalan sebzeleri yerleştirin Son olarak üzerini pirinçe kapatın Tuzunu atın Tereyağını ilave edin Üzerine sıcak su dökerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın Piştikten sonra bir süre dinlenmeye bırakın Oturunca servis tabağına ters çevirin
|
|
|
|