![]() |
Biberli İtalyan Makarna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli İtalyan MakarnaBiberli İtalyan Makarna Tarifi - Biberli İtalyan Makarna Yapılışı - Biberli İtalyan Makarna Malzemeleri ![]() Malzemesi: 3 adet yumurta 3 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı dövülmüş karabiber 1 çay kaşığı tuz Ayrıca; 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin veya 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı Tarifi: • Unu yoğurma kabına alın ![]() • Ortasını havuz gibi açıp yumurta, sıvıyağ, tuz ve dövülmüş karabiberi içine atın ![]() • Hiç su koymadan çok sert bir hamur yapın ![]() • Hamuru naylon torbada 20 dakika dinlendirin ![]() • Hamuru 2 eşit parçaya bölüp 2 büyük yufka şeklinde açın ![]() • Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın ![]() • Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0,5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin ![]() • Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir ![]() • Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin ![]() • En az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın ![]() • Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin ![]() • 5 dakika daha bekleyin ![]() • Ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın ![]() • Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır ![]() • Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştıralım ![]() • Eğer varsa rendelenmiş eski kaşar veya parmesan peyniriyle servis yaparken serpiştirelim ![]() |
![]() |
![]() |
|