![]() |
Kayısılı Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Bulgur PilavıKayısılı Bulgur Pilavı tarifi - Kayısılı Bulgur Pilavının yapılışı - Bulgur Pilavı tarifi Malzemeler 2 su bardağı bulgur 8 kuru kayısı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 30 gr margarin 2 su bardağı su 1 çay kaşığı zerdeçal Yeterince tuz Yapılışı Kayısıları temizleyip minik minik doğrayın Kuş üzümünü ayıklayın Bulguru yıkayıp süzün Margarini pilav tenceresinde eritip bulguru ekleyin Hafifçe kavurup kayısı ve üzümleri ekleyin Suyunu ilave edin ve su kaynayınca tuz ve zerdeçalı koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin Ateşi kapatıp demlenmeye bırakın 15-20 dakika sonra pilavı küçük kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirmek sureti ile ikram edebilirsiniz NOT : Bu pilava ½ su bardağı tuzsuz soyulmuş beyaz bademde ekleyebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|