Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, kayısılı, pilavı

Kayısılı Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Bulgur Pilavı



Kayısılı Bulgur Pilavı tarifi - Kayısılı Bulgur Pilavının yapılışı - Bulgur Pilavı tarifi

Malzemeler

2 su bardağı bulgur

8 kuru kayısı

2 çorba kaşığı kuş üzümü

30 gr margarin

2 su bardağı su

1 çay kaşığı zerdeçal

Yeterince tuz


Yapılışı


Kayısıları temizleyip minik minik doğrayın

Kuş üzümünü ayıklayın

Bulguru yıkayıp süzün

Margarini pilav tenceresinde eritip bulguru ekleyin

Hafifçe kavurup kayısı ve üzümleri ekleyin

Suyunu ilave edin ve su kaynayınca tuz ve zerdeçalı koyup tencerenin kapağını kapatın

Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin

Ateşi kapatıp demlenmeye bırakın

15-20 dakika sonra pilavı küçük kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirmek sureti ile ikram edebilirsiniz

NOT : Bu pilava ½ su bardağı tuzsuz soyulmuş beyaz bademde ekleyebilirsiniz Çok şık ve lezzetli olur


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.