![]() |
Şakir Ağa Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şakir Ağa KebabıŞakir Ağa Kebabı tarifi - Şakir Ağa Kebabı yapilisi - Şakir Ağa Kebabı nasil yapilir ![]() 600 gr dana kiymasi 70 gr rendelenmis kasar peyniri 500 gr patates 3 Çorba kasigi margarin 2 Adet yumurta 1 Adet sogan 1 Dilim bayat ekmek içi 1 Su bardagi süt Yeteri kadar kirmizi biber, karabiber, tuz Hazırlanışı Kenarlari yüksek bir kek kalibini yaga bulayip, bir kenara birakin ![]() Sütün yarisini bir tencereye koyarak atese oturtun ![]() Buna ufalanmis bayat ekmek içini katin ve karistirin ![]() Bes dakika sonra atesten indirin ![]() Rendelenmis sogani kiymayla birlikte bir tepsiye koyun ![]() Buna sütlü ekmek içini, yumurtalari, tuzu ve karabiberi ekleyip, yogurun ![]() Sonra bu karisimi yaglanmis olan kek kalibinin içine bosaltin ve elinizle her tarafina esit olarak yayin ![]() Üstünü iyice yaglanmis olan kagitla örttükten sonra, orta isili firinda yarim saat pisirin ![]() Patatesleri hasladiktan sonra kabuklarini soyun ve ezerek püre haline getirin ![]() Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, atese oturtun ![]() Bes dakika kadar karistirarak pisirin ![]() Pismis eti firindan çikarin ve bir tabaga ters çevirerek bosaltin ![]() Püreyi etin üzerine döküp, kasikla biçimlendirin ![]() Rendelenmis kasar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar firina sürün ve üzer kizarincaya kadar birakin ![]() Yemegi firindan çikarinca üstüne kirmizi biberi serpip, sicak olarak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|