Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ait, aşur, etli, hatay, yöresine

Etli Aşur Hatay Yöresine Ait

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Aşur Hatay Yöresine Ait



500 gr incik (yağsın parça et dana yada koyun ayrıca gerdan eti,horoz,tavuk etleriyle de yapılır)

3 su bardağı dövülmüş buğday

1 çay bardağı nohut

1 yemek kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı tuz

1 büyük baş soğan

1 paket tereyağı (250 gr)

200 gr ceviz


Yapılışı:


Buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır (arzuya göre nohutta ilave edilebilir) Bütün malzeme tencereye konularak 1 saat pişirilir Piştikten sonra büyük bir tahta kaşıkla (25-30 dak) özleşinceye kadar dövülür Bir tavada yağ kızdırılır Yağın üçte biri tavada bırakılarak gerisi tenceredeki aşurün üstüne dökülüp karıştırılır Servis tabağına alınır Ceviz içi tavadaki yağda kızartılarak tabaktaki aşurün üstüne konur Diğer taraftan kimyon kuru bir tavada hafif ateş üstüne konur, çevrilir ve tabaktaki aşurün üzerinde gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.