Bademli Kılıç Filetosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kılıç FiletosuBademli Kılıç Filetosu Tarifi - Bademli Kılıç Filetosu Nasıl Yapılır - Bademli Kılıç Filetosu Malzemeleri Bademli Kılıç Filetosu 4 kılıç balığı dilimi (her biri 250 gr'lık) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 75 gr (1/2 su bardağı) badem (soyulup iri dövülmüş) 2 limonun suyu Balık dilimlerinin her yanını tuz ve pul kırmızıbiberle ovup bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavada yağı kızdırıp bademleri katınız Sürekli karıştırarak 3-4 dakika, bademler hafif pembeleşene kadar kavurunuz![]() Delikli kepçeyle bademleri bir tabağa çıkarıp bir kenara bırakınız Balık dilimlerini tavaya koyup her yanlarını 3'er dakika, renkleri pembeleşene kadar kızartınız![]() Balıkların üstüne bademleri serpip limon suyunu dökünüz Kaynamağa başlayınca tavanın üstüne bir kapak kapatıp ağır ateşte 10 dakika, çatal batırıldığında balıklar kolayca dağılacak hale gelene kadar pişiriniz![]() Tavayı ateşten alıp balıkları delikli kepçeyle bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() Sosunu ve bademleri üstüne gezdirip servis ediniz ![]() |
|
|
|