Bursa Çömlek Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bursa Çömlek Kebabıçömlek kebabı nasıl yapılır - çömlek kebabının tarifiKemikli olarak küçük parçalara bölünmüş bir kilo koyun eti 3 çorba kaşığı margarinle tencereye konup kavrulur Soyulmuş 25-30 arpacık soğanı sıcak suyla birlikte etlerin üzerine konur Tuz eklenir ve pişirilir Bir başka kapta 5 dolmalık biber ile iki patates ufak ufak doğranır Pişmiş et bir çömleğe aktarılıp üzerine patatesle biberler daha üstede iki adet doğranmış domates konur ![]() Karabiberle kırmızı biber serpilir Çömleğin ağzı kapandıktan sonra kenarları hamurla sıvanıp hafif ateşte bir saat kadar pişirilir ![]() alıntı |
|
|
|