Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, şam

Şam Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şam Kebabı



Şam Kebabı Tarifi - Şam Kebabı Yapılışı - Şam Kebabı Nasıl Yapılır - Şam Kebabı Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

1 demet maydanoz (ince kıyılmış)

2 adet yumurta (çırpılmış)

50 gr un

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Sıvıyağ (kızartmak için)



Tarif:

• Kıyma, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırın Karıştırmaya devam ederek yumurta ve unu ilave edip, iyice yedirin

• Yağı kızdırın Kaşık yardımıyla lokma lokma hazırladığınız karışımdan dökün ve hafifçe bastırarak yassılaştırın Köftelerin her iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartın Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağlarını süzün

• Arzu ederseniz domates ve marul ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.