Şam Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şam KebabıŞam Kebabı Tarifi - Şam Kebabı Yapılışı - Şam Kebabı Nasıl Yapılır - Şam Kebabı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 2 adet yumurta (çırpılmış) 50 gr un Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Sıvıyağ (kızartmak için) Tarif: • Kıyma, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırın Karıştırmaya devam ederek yumurta ve unu ilave edip, iyice yedirin![]() • Yağı kızdırın Kaşık yardımıyla lokma lokma hazırladığınız karışımdan dökün ve hafifçe bastırarak yassılaştırın Köftelerin her iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartın Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağlarını süzün![]() • Arzu ederseniz domates ve marul ile birlikte servis yapın
|
|
|
|