Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatay, kebabı, sini

Hatay Sini Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Sini Kebabı



Hatay Sini Kebabı Tarifi - Hatay Sini Kebabı Yapılışı - Hatay Sini Kebabı Hazırlanışı - Nasıl Yapılır




Malzemeler


500 gram kıyma

5-6 diş sarımsak

1 adet soğan

yarım demet maydanoz

2 çorba kaşığı salça

3 su bardağı sıcak su

1 adet patates

3 adet sivri biber,tuz


Hazırlanışı


Soğan, sarımsak ve maydanoz çok ince kıyılır veya rondodan çekilir Kıyma ve tuzla iyice iyice yoğrulur Sarımsak yoğun olduğundan başka baharat kullanmadımİsteyen istediği baharatı kullanabilir

Kıyma tepsiye avuç içi yardımıyla bastırarak yayılırKolay yaymak için suda ezdiğiniz salçayla elinizi ıslatıp bastırarak yayınPatatesi halka halka kesip kızartınBiberleri ikiye kesip kızartınHepsini kıymanın üstüne dizinİsteyen halka şeklinde domateste koyabilirSalçalı suyu üstüne dökün

200 derecede 20-25 dakika pişirinSuyunu çok çekmesinİnce olduğu için çabuk pişiyorSıcakken servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.