Hatay Sini Kebabı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Sini KebabıHatay Sini Kebabı Tarifi - Hatay Sini Kebabı Yapılışı - Hatay Sini Kebabı Hazırlanışı - Nasıl Yapılır Malzemeler 500 gram kıyma 5-6 diş sarımsak 1 adet soğan yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı salça 3 su bardağı sıcak su 1 adet patates 3 adet sivri biber,tuz Hazırlanışı Soğan, sarımsak ve maydanoz çok ince kıyılır veya rondodan çekilir Kıyma ve tuzla iyice iyice yoğrulur Sarımsak yoğun olduğundan başka baharat kullanmadımİsteyen istediği baharatı kullanabilir Kıyma tepsiye avuç içi yardımıyla bastırarak yayılırKolay yaymak için suda ezdiğiniz salçayla elinizi ıslatıp bastırarak yayınPatatesi halka halka kesip kızartınBiberleri ikiye kesip kızartınHepsini kıymanın üstüne dizinİsteyen halka şeklinde domateste koyabilirSalçalı suyu üstüne dökün 200 derecede 20-25 dakika pişirinSuyunu çok çekmesinİnce olduğu için çabuk pişiyorSıcakken servis yapın |
|