Nohutlu Tepsi Köftesi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Tepsi KöftesiNohutlu Tepsi Köftesi Tarifi - Nohutlu Tepsi Köftesi Yapılışı - Nohutlu Tepsi Köftesi Malzemeleri Malzemeler: - 2 su bardağı haşlanmış nohut - 3 yemek kaşığı margarin - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 2 adet domates - 1 tatlı kaşığı kekik - 1 tatlı kaşığı kuru nane - 6 su bardağı et suyu - Tuz ve karabiber Köftesi: - 500 g köftelik kıyma - Yarım paket köfte harcı - 1 buçuk çay bardağı su Bulamak İçin: - un Hazırlanışı: Kuru soğanı piyazlık doğrayın Sarımsakları ayıklayıp, kıyın Domatesleri küp küp doğrayın Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar renk alınca içine doğranmış domatesleri ilave edip, pişirin Daha sonra içine haşlanmış nohutları, kuru naneyi, kekiği, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, kaynatın Sos kaynarken derin bir kâsenin içine kıymayı, köfte harcını, suyu koyup, yoğurduktan sonra harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kavurup, yayvan bir tabağa un koyup, köfteleri unlayın Kaynayan sosa unlu köfteleri atıp, bir taşım pişirin Nohutlu köfteleri servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin |
|