Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köfte, terbiyeli

Terbiyeli Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Köfte





Gereçler:
Ekmek (bayat) 2 orta dilim 60 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1/4 demet 15 gram
Kıyma 2 4/5 su bardağı 500 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Un 3 yemek kaşığı 18 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Yumurta sarısı 1 adet 30 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram

Yapılışı:
Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat ve iyice sık Soğanı soy, yıka, rendele Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy Kıyma, ekmek içi, soğan, maydanoz, 1 1/2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi iyice karıştır, 4-5 dakika yoğur Hamurdan eli ıslatarak ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarla, un serpilmiş bir tepsiye diz Tepsiyi sallayarak köfteleri unla Tencereye su ve kalan tuzu koy, kaynat Köfteleri kaynayan karışıma ekle, kısık ateşte 45-50 dakika pişir Yumurtayı ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırp, içine köftelerin suyundan bir kaç kaşık ekleyerek ılıt Yumurta-limon karışımını tencereye azar azar eklerken, yemeği sürekli karıştır, bir kez kaynatıp ocağı kapat

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.