![]() |
Kilis Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kilis TavaMalzemeler 750 gr orta yağlı kıyma 2 kuru soğan 3 domates 2 yeşil veya kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı 1-Soğan ve biberler yıkanır ![]() ![]() 2-İki kez makinede çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur ![]() ![]() 3-Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1 cm kalınlığında yayılır ![]() 4-Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler yerleştirilir ![]() 5-Pide fırınında veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir ![]() Not: Kilis tavaya arzuya göre 1 demet maydanozda ince ince kıyılarak eklenebilir ![]() ** Bu Kilis tavasi genelikle Kilis`de, kasaba sparis verilir, kasap hazirlayip sparis eden kisinin evinin yakinindaki firina pismesi icin yollar ve firinda pisince sicak sicak eve yollanir ![]() ![]() www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|