![]() |
Sebzeli Güveç Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Güveç Kebabı![]() Malzemeler 1 kg kemiksiz kuzu eti 5-6 Çorba kaşığı sıvıyağ Yarım kg taze fasulye 2 Adet kabak 3 Adet patates 3 Adet domates 2 Adet dolma biber 1 Adet kırmızı dolma biber 12-15 Adet arpacık soğan 1 Diş sarmısak Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Güvecin dibini sarmısakla ovalayıp 2-3 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayın ![]() Bütün sebzeleri soyup yıkayın ![]() Ufak parçalara kesip tuz ve karabiberle katıştırın ![]() Eti kekikle karıştırın ![]() Güvece sırayla et, fasulye, soğan, biber, kabak, patates ve domatesleri yerleştirin ![]() Sebzelerin üzerine kalan yağı ve 1 ![]() ![]() Güveci folyo kağıtla kapatın ![]() Fırında 1- 1 ![]() ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|