Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayırturpu Soslu Balık KöfteleriBayırturpu Soslu Balık Köfteleri Tarifi - Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri Nasıl Yapılır - Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri Malzemeleri Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri 350 g mezit filetosu 6 ekmek dilimi (kabukları alınıp, kurutulduktan sonra, ufalanmış) 1 yumurta 1 yumurtanın akı 1 soğan (ince doğranmış) 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı taneli hardal 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı kapari (süzdürülüp, doğranmış) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1/2 su bardadağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bayırturpu rendesi Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Büyük bir bıçakla mezit filetolarını ince ince doğrayıp, bir salata kâsesine koyun Ufalanmış ekmekiçinin 1/3'ü, yumurta, yumurta akı, soğanlar, maydanozun 3 çorba kaşığı, sarımsaklar, hardalın 1 çorba kaşığı, limon suyu, kapariler, kırmızıbiber ve pul kırmızıbiberi ekleyip, iyice karıştırın![]() Kalan ekmekiçini bir tabağa döşeyin Balıklı karışımı sekiz eşit parçaya bölüp, parçalardan her birini iki avucunuz arasında 2 cm kalınlığında yassı köfteler haline getirin Sonra köftelerin her iki yanlarını ekmekiçine bulayıp, hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi fırına vererek, balık köftelerini 20 dakika pişirin![]() Bu arada kalan maydanoz, kalan hardal, yoğurt, sirke ve bayırturpu rendesini karıştırarak, sosu hazırlayın Tepsiyi fırından alıp, balık köftelerini bir servis tabağına çıkararak, yanında sosuyla servis yapın![]() |
|
|
|