Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çanak, kebabı, kuzu

Kuzu Çanak Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Çanak Kebabı



Kuzu Çanak Kebabı Tarifi - Kuzu Çanak Kebabı Yapılışı - Kuzu Çanak Kebabı Nasıl Yapılır - Kuzu Çanak Kebabı Pişirme Süresi

1 kg kuzu eti

60 gr tereyağ (3 çorba kaşığı)

60 gr patates (5 büyük)

300 gr kuru soğan (2 büyük)

300 gr domates (2 büyük)

3 demet taze soğan

3 demet taze sarımsak

2 tane kırmızı biber

1,5 kahve fincanı su

3 demet dereotu

1 çorba kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 büyük yağ kağıdı


Büyük bir güvecin içine yukarıdaki ölçülere göre sırasiyle yarım el büyüklüğünde doğranmış kemikli kuzu eti, halkalar halinde doğranmış soğan, yarım parmak halinde taze soğan ve sarımsak konur Dörde bölünmüş patatesler, kabuk ve çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük kıyılmış domates (yoksa 1/2 kahve fincanı salçası), kırmızı biber, tereyağ, margarin kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve su da konulduktan sonra, üzerine güveci kaplayacak şekilde bir yağ kağıdı örtülür Kâğıdın üzerine kapak sıkıca kapanır Güveç, orta ısıdaki fırına sürülür 2,5 saat pişirilir ve etler yumuşayınca güveç tabağa oturtularak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.