Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dalyan, köfte

Et Dalyan Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Dalyan Köfte



Et Dalyan Köfte

Malzemeler


1 kg pirzola et
1 adet sogan
2 dis sarimsak
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
500 gr ispanak
1 adet havuç
1 çorba kasigi sivi yag
Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar

Sosun malzemesi:

2 bardak et suyu
1 tatli kasigi misir nisastasi
1 tatli kasigi köri

Yapılışı

Etleri ince sekilde dovup yanyana birlestirinEkmek içini, baharati, sarimsagi, sogani ve yumurta sarisini ilave edip yogurun ve etin uzerine yayin
Ispanaklarin yaprak kisimlarini 1 çorba kasigi sivi yag ile kavurun
Ispanaklar soguduktan sonra daha önce hazirladiginiz karisimin üzerine yayin Ispanaklarin üzerine haslanmis havuç koyup,etleri rulo seklinde sarin
Üzerine yumurta aki sürüp firina verin Iyice kizardiktan sonra sicak olarak,sosla servis yapabilirsiniz Isterseniz süslemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz

Sosun hazirlanisi:

2 bardak et suyu ile bir tatli kasigi misir nisastasini eriterek ateste kaynatin Boza kivamina gelince bir tatli kasigi köri ve birazcik yeni bahar ilave ederek karistirin Sosunuz hazirdir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.