Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohça, kebabı

Bohça Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bohça Kebabı



Bohça Kebabı Tarifi - Bohça Kebabı Nasıl Yapılır - Bohça Kebabı Malzemeleri


1 su bardağı süt

2 yumurta

alabildiği kadar un

tuz

iç harcı için:

400 gr kuşbaşı et

1 çorba k dolmalık fıstık

1 soğan

2 diş sarımsak

2 havuç

1 tutam maydanoz

1 çorba k un

tuz,karabiber

üzeri için:

1 yumurta sarısı

haşhaş tohumu,susam


Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle çırpın Üzerine alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin yoğurun Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız tava büyüklüğünde açın Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı kıvamda pişirin Bezeleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın İç harcı için tavaya sıvıyağı alın Üzerine 400 grkuşbaşı eti alınÜzerine ince kesilmiş sarımsak ve soğanı ilave edin 2 adet rendelanmiş havucu ilave edin Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alınÜzerine etli iç malzemeyi ilave edin ve ucunu kapatın Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpin Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.