06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Toplar
Patatesli Toplar Tarifi - Patatesli Toplar Nasıl Yapılır - Patatesli Toplar Malzemeleri
Patatesli Toplar
Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 3 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Muskat rendesi
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz ve
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın Havucun kabuklarını kazıyıp, haşladıktan sonra rendeleyin Beyaz peyniri rendeleyin Bir yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın Yumurta beyazının içine kalan bütün yumurtayı kırın Yumurta sarısını en son patatesli topların üzerine sürmek için kenara ayırın Dereotunu ayıklayıp, kıyın Haşlanmış patatesleri derin bir kâse içinde ezin İçine oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini, ayrı bir kâseye kırdığınız yumurtaları ve az miktarda un ilave ederek yoğurun Daha sonra hamurun içine yoğurdu, sütü, kabartma tozunu, kırmızı pul biberi, tuz karabiberi ve ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave ederek yoğurun En son olarak hamurun içine kıyılmış dereotunu, muskat rendesini, rendelenmiş beyaz peyniri, rendelenmiş havucu ekleyip, yoğurmaya devam edin Hamur kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye patatesli topları dizip, üzerlerine bir fırça yardımı ile ayırdığınız yumurta sarısını sürün Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak pişirip, arzuya göre ekmek üstü margarin ile birlikte sıcak sıcak servis edin
Patates yerine kıymada kullanabilirsiniz
|
|
|