06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Testi Kebabı
Testi Kebabı Tarifi - Testi Kebabı Nasıl Yapılır - Testi Kebabı Malzemeleri
Malzemeler
* 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 60 adet arpacık soğanı
* 2 çorba kaşığı Sana
* Yarım çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* 2 büyük domates(küp doğranmış)
* Tuz
* Üzerine kimyon-karabiber
Hamur için:
* l su bardağı un
* Yarım su bardağı su
Testi Kebabı tarifi
1 Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel
çömlekler vardır Bu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir
2 Çömleğe Sana ve etleri koyun Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirin Kömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalır Zaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayın Kömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz
3 Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin
4 Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın Çömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayın Yine ateşe oturtun
5 Bu ateşte,50-60 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirin Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin Hamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartın Kebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın
PÜF NOKTASI:
Testi Kebabı pişerken,et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyin Çömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir
Afiye Olsun 
|
|
|