Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, kuzu, patlıcanlı

Patlıcanlı Kuzu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kuzu Kebabı



Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi - Patlıcanlı Kuzu Kebabı Yapılışı - Patlıcanlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Kuzu Kebabı Malzemeleri

MALZEMELER

1 kg bostan patlicani

Sivi yag (kizartmak için)

1 kg kusbasi kuzu eti

1 çorba kasigi zeytinyagi

4 adet domates

1 çorba kasigi tereyagi

Tuz

Karabiber


YAPILIŞI

Patlicanlari alaca soyup, kalin dilimleyin Acisinin çikmasi için, bol tuzlu suda bekletin Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin

Etleri yikayip tencereye koyun Suyunu salip çekinceye kadar karistirarak kavurun Zeytinyagini ekleyip, etleri hafifçe kizartin

Patlicanlari yayvan bir tencereye dizin Üzerine kizarttiginiz eti koyun

Tereyagini bir tencerede eritin Kabuklari soyulup küp seklinde dogranmis domatesi ilave edin Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pisirin Domatesi etin üzerine dökün 1/2 su bardagi ilik su ilave edin

Orta hararetli ateste 15 dakika kaynatin Patlicanli kebap suyunu çekince servis tabagina alin Üzerine kiyilmis maydanoz serpip, sicak olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.