İçli Köfte (G.Antep Usulü)!!! |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Köfte (G.Antep Usulü)!!!İÇLİ KÖFTE (Gazi antep Usulü) M a l z e m e l e r 20 gr fıstık içi veya ceviz içi, Yarım çay kaşığı tuz, Yarım çay kaşığı karabiber, Yarım çay kaşığı tozbiber, Yarım çay bardağı pulbiber, 150 gr az yağlı kıyma, 100 gr soğan, Hamurun İçindekiler: 50 gr simit(köftelik bulgur), 25 gr çiğ köftelik et, Yarım çay kaşığı karabiber, 20 gr haşlanmış patates, Yarım çiğ yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 soğan, HAZIRLANIŞI: ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır |
|