![]() |
Patlıcanlı İstim Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı İstim KebabıMalzemeler: - 1 kg kuzu eti ( Kemiksiz iri kuşbaşı doğranmış) - 2 orta boy soğan - 2 orta boy domates - 1 yemek kaşığı margarin - tuz, karabiber - 4 adet iri kemer patlıcan - 3 adet dolmalık biber - 1 bardak ayçiçek yağı Hazırlanışı: Bir tencereye doğranmış soğanları, yıkanmış kuzu etiyle 1 kaşık yağ koyup arada karıştırarak suyunu çektirin ![]() ![]() ![]() Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak uzunlamasına keserek doğrayın; üzerine tuz serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanın uçlarını etin üstüne kapatın ve çevirerek fırın tepsisine yerlestirin ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|