Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, kekikli, kuzu, soğanlı

Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı



Malzemeler:


- 500 gr kuzu kuşbaşı

- 6 yemek kaşığı zeytinyağı

- 4 adet çarliston biber

- 4 adet sivribiber

- 3 adet domates

- 20 adet arpacık soğan

- 1 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 yemek kaşığı kekik

- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, tuz, karabiber

Hazırlanışı:


Domateslerin 2 tanesinin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın Çarliston ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın 4 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırıp etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun


Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra doğranmış biberleri ekleyin Un ve salçayı da ekledikten sonra kokusu gidene kadar kavurun


Sıcak suyu, doğranmış domatesleri, kırmızıbiberi, kekiğin yarısını, tuz ve karabiberi ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin Kalan domatesi dilimleyip, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın ve kalan kekikle birlikte soteleyin Kebabınız pişince kızarmış kekikli domatesler ile süsleyip sıcak olarak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.