Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpacık, kebap, kuzu, nohutlu, soğanlı

Arpacık Soğanlı Nohutlu Kuzu Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Nohutlu Kuzu Kebap



Malzemeler:


- 1kg kuzu kuşbaşı

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 10-15 adet arpacık soğan

- 1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut

- 1 su bardağı kaynamış su

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:


Eti soğuk suda yıkayıp suyunu süzün Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapağını kapatın Orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırarak etler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin


Pişmeye yakın arpacık soğanları, tuzu ilave edin ve biraz soğuyunca fırın kabına etleri boşaltın Üzerine nohutları serpip, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın


Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin Servis yapmadan yarım saat önce üzerini folyoyla kapatarak önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika pişirin ve servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.