Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bostan, kebabı, tavuklu

Tavuklu Bostan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Bostan Kebabı






Malzemeler:



4 adet bostan patlıcanı

1 adet soğan

400 gr tavuk göğüs eti

1 çorba kaşığı salça

2 adet domates

1 çay bardağı konserve bezelye

5 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz


Üzeri için:


4 dilim domates

Rende kaşar


Hazırlanışı:


Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra kızartılır Diğer tarafta soğan yağda pembeleştirilir Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk atılır 15 dakika sonra salça, rende domates ve tuz eklenir En son bezelye katılır 10 dakika sonra ateşten alınır Kızaran patlıcanlar bir fırın kabına yatırılır Ortası yarılır ve genişletilir İçine harç doldurulur Birer dilim domates konur, rende kaşar serpilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.