![]() |
Patlıcan Kebabı (Balcan Kebabi) Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebabı (Balcan Kebabi) YemeğiPatlıcan Kebabı (BALCAN KEBABI) Yemeği Yemek Tarifi M a l z e m e l e r * 1 ![]() ![]() ![]() iri kemer patlıcanı), * 1 kg ![]() * 5-6 adet domates, * 5-6 adet yeşil biber, * Karabiber, tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kebap yaparken dikkat edilecek hususlar: 1 - Erkek koyun eti olacak ve yaşlı olmayacak, 2 - Kuşbaşı için küsneme, daraklık, gülle ve kapak kısımları kullanılmalıdır ![]() 3 - Kebap yapılmadan önce etin sinir kısımları temizlenmeli ve 1 gün terbiye içinde dinlendirilmelidir ![]() 4 - Kıyma kebap eti mümkünse zırhta çekilmelidir ![]() 5 - Meşe kömürünün ateşi tercih edilmelidir ![]() 6- Ateş alevli olmamalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|