Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, kebabı, poşet

Fırında Poşet Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Poşet Kebabı



MALZEMELER

700 gr küçük tike doğranmış et

6-7 adet arpacık soğanı

3 adet orta boy havuç

4 adet orta boy patates

1/2 kg bezelye

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 çay bardağı sıvı yağ

karabiber

tuz

1 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI

Bir kabın içine; (küp küp doğradığınız) patatesleri, (dörde bölüp doğradığınız) havuçları, eti, sıvı yağı, arpacık soğanları (bütün olarak), karabiber ve (suda eritilmiş) domates salçasını karıştırın Eğer bezelyeniz konserve ise en son karıştırın, değil ise bu karışımla birlikte onuda karıştırın Sonra bir fırın poşetinin içine unu dökün ve poşetin ağzını kapatarak unun poşetin her yerine dağılacak şekilde çalkalayın Yaptığınız karışıma biraz da tuz ekleyip poşete doldurun ağzını bağlayın poşetin içi hava dolduğundan ve buharının az da olsa dışarı çıkmasını istediğimizden dolayı bıçakla poşete 4-5 defa küçük delikler açıp 220 derece sıcaklıkta 45 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.