Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, pideli, yoğurtlu

Yoğurtlu Pideli Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Pideli Kebap



MALZEMELER :

1) 1 kg koyun kuşbaşı et
2) 2 soğan
3) 3 domates
4) 4 çorba kaşığı yağ
5) 3 pide
6) 500 gr Yoğurt
7) Tuz ve karabiber

YAPILIŞI :

1 Soğan rendelenir Suyu alınıp ete ilave edilir Birkaç saat veya bir gece bekletilir
2 2 kaşık yağ ile et kavrulur Rendelenmiş domates konur Birkaç kere karıştırılır
3 Suyu konur Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (Et yağına kalmalıdır)
4 Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir
5 Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur

Not : Kebap şöyle de hazırlanabilir
1 Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir
2 Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.