Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hachi, parmentier

Hachi Parmentier

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hachi Parmentier



Gereçler:


5 adet patates

500 gr kıyma

1 diş sarmısak

1 adet soğan

1 adet dolmalık biber 2 çorba kaşığı salça

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Kırmızı biber

Emmental peyneri



Yapılışı:


Patatesleri iki parçaya bölerek bir tencerede kaynatarak pişirin


Patatesler piştikten sonra, onları soyarak bir kaseye koyarak eziniz ve püre haline getiriniz Daha sonra soğuması için buzdolabına koyunuz (Yaklaşık 10 dakika)


Soğanı, biberi, sarmısağı rendeleyiniz (mikserle yapmanızı tavsiye ederim)


Tavaya yağı koyduktan sonra kıymayı ekleyiniz ve karıştırmaya başlayınız Üzerine soğan biber ve sarmısak karışımını ilave ederek 2 çorba kaşığı salçayıda ilave ediniz ve kendi kendi zevkinize göre tuz ve kırmızı biberi ilave ediniz Karışım kavrulmuş hale geldikten sonra,


20 veya 25 cm'lik bir tepsi alınız


içine kavrulmuş kıymayı koyunuz Üzerine ezilmiş patates püresini koyunuz (kıyma ile patatesin karışmaması lazım - Altta kıyma üstte patates) patates püresini koyduktan sonra üzerine emmental peynirini dökünüz


Daha önce 200°C ısıtılmış fırına tepsiyi koyunuz ve üstteki peyniri eriyip kızarana kadar fırında tutunuz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.