![]() |
Hachi Parmentier |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hachi ParmentierGereçler: 5 adet patates 500 gr kıyma 1 diş sarmısak 1 adet soğan 1 adet dolmalık biber 2 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz Kırmızı biber Emmental peyneri Yapılışı: Patatesleri iki parçaya bölerek bir tencerede kaynatarak pişirin ![]() Patatesler piştikten sonra, onları soyarak bir kaseye koyarak eziniz ve püre haline getiriniz ![]() ![]() Soğanı, biberi, sarmısağı rendeleyiniz (mikserle yapmanızı tavsiye ederim ![]() Tavaya yağı koyduktan sonra kıymayı ekleyiniz ve karıştırmaya başlayınız ![]() ![]() 20 veya 25 cm'lik bir tepsi alınız içine kavrulmuş kıymayı koyunuz ![]() ![]() Daha önce 200°C ısıtılmış fırına tepsiyi koyunuz ve üstteki peyniri eriyip kızarana kadar fırında tutunuz alıntı |
![]() |
![]() |
|