![]() |
Türlü Tavuk Kebabı - Osmanlı Ramazan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türlü Tavuk Kebabı - Osmanlı RamazanTürlü Tavuk Kebabı Tarifi - Türlü Tavuk Kebabı Yapılışı - Türlü Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır - Osmanlı Türlü Tavuk Kebabı - Osmanlı Kebapları Tedarik olunan bir adet tavuk güzelce temizlendikten ve bir mum yakılıp mumun ziyasında kabil-i tatbik olamayan kısımları da mükemmelen ütülendikten ve altı parça olmak üzere (iki bud, iki ayaklar ve de gövde) kemik kısımları birbirinden ayrılmaksızın kırıldıktan sonra bolca soğuk su ile yıkayıp tuz ve çentilmiş soğan ile de beyaz köpük gelinceye kadar ovuşturularak temizce bir daha sudan geçirip tavuk kokusu şu suretle izale ve def edilmiş olur ![]() Çokça köz üzerine konulan ızgaraya parçaları dizilerek alt ve üstü layıkı vechile kızartarak tencereye yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TC Kültür Bakanlığı |
![]() |
![]() |
|