Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akşehir, güveç, kebabı

Akşehir Güveç Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akşehir Güveç Kebabı



Malzemeler

½ kg kuşbaşı et,

2adet patlıcan,

1adet soğan,

2adet domates,

3adet patates,

4adet sivri biber,

2diş sarımsak,

1çay bardağı sıvıyağ,

1fincan su,

tuz-karabiber



Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın, tuzlu suda bekletin Soğanı piyaz; domatesleri halka; patatesleri küp şeklinde doğrayın Bütün sebzeleri aynı kaba alıp baharat serpin

Çelik tencere içinde ½ çay bardağı sıvı yağ ile eti kavurun Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine önce patatesleri sonra sebzeleri dizin Kalan yağı ve suyu dökün Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile sararak kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.