Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dizme, kebabı, patlıcan

Dizme Patlıcan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dizme Patlıcan Kebabı



Malzemeler:

500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma

4 Adet İri Ay Patlıcan

2 Adet Domates

5-6 Adet Yeşil Sivribiber

Yeteri kadar tuz, karabiber

Yapılışı:

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin


Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin

Önceden ısıtılmış fırında pişirin Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin Lavaş ekmekle servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.