![]() |
Bulgurlu Köfte 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgurlu Köfte 2Bulgurlu Köfte Tarifi - Bulgurlu Köfte Yapılışı - Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır - Bulgurlu Köfte Malzemeleri Malzeme - 3 yemek kaşığı Sana yağı - Yarım kg kıyma - 1,5 su bardağı köftelik bulgur - 1 adet kuru soğan - 1 yemek kaşığı salça - 2 adet domates - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Yarım demet maydanoz - 1,5 su bardağı et suyu - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayın ![]() Maydanozu ayıklayıp, kıyın ![]() Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ![]() Derin bir kâsenin içine kıymayı, yıkanmış köftelik bulguru, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi koyup, iyice yoğurunuz ![]() Köfte harcı kıvamına gelince, harca şekil veriniz ![]() Yayvan bir tavada 1 yemek kaşığı Sana yağını kızdırıp, köftelere renk verdirip, renk alan köfteleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya tepsiye dizin ![]() Küçük bir tencerede kalan 2 yemek kaşığı Sana yağını kızdırıp, içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar renk alınca salçayı ekleyip, kavurun ![]() En son olarak içine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın ![]() Hazırladığınız sosu bulgurlu köfterin üzerine gezdirip, Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 20?25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|