Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antakya, kebabı, tepsi

Antakya Tepsi Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antakya Tepsi Kebabı



Antakya Tepsi Kebabı Tarifi - Antakya Tepsi Kebabı Yapılışı - Antakya Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Antakya Tepsi Kebabı

Malzemeler :


500 Gr Kıyma

1 Bağ Maydanoz

1 Kırmızı Biber

2 Diş Sarımsak

1 Çorba K Salça

2 Domates

5 Biber

Tuz

Karabiber

Pul Biber

Su

Lavaş


Hazırlanışı :


Maydanoz, kırmızı biber ve sarımsağı zırhla ince bir şekilde doğruyoruz Zırh yoksa doğrayıcıda parçalayabiliriz Kıymayı ekleyip karıştırıyoruz Tuz, karabiber ve pul biber koyup karıştırıyoruz


Orta boy bir fırın kabının tabanına biraz salça sürüyoruz Kıymalı harcımızı ortaya koyup yayıyoruz Üzerine bastırıyoruz Domates salçasını su ile çözüyoruz İçine tuz, karabiber ve biraz kekik atıp karıştırıyoruz


Domates ve biberi doğrayıp kebabın üzerine koyuyoruz Salçalı sosu üzerine döküyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz


Fırından çıktıktan sonra lavaş ile birlikte servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.