![]() |
Dolmalı Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalı KöfteKöfte Tarifi - Dolmalı Köfte Nasıl Yapılır - Dolmalı KöfteTarifi Malzemeler 1/2 kg ![]() 1/2 kg ![]() 5 su bardağı köftelik bulgur, 5 orta boy soğan, 100 gr doğulmuş ceviz içi, 1,5 yemek kaşığı kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın ![]() Hazırlanışı Soğanlar, incecik doğrandıktan sonra bir tavaya alınır ![]() ![]() Ateşten alınır ![]() ![]() Bir tarafta et dövülerek, sinirlerinden ayıklanır (eskiden dövme işlemi taşta tokmak ile yapılırdı) Geniş bir tepsiye bulgur alınır ![]() ![]() Nişasta eklenir, yoğurma işlemine devam edilir ![]() ![]() Açılmış köftenin içine hazırlanmış karışımdan konup, ağzı güzelce kapatılır ![]() Bir tencereye 6-7 su bardağı su konur, tuz atılır, kaynatılır ![]() Köfteler, kaynayan suya atılarak haşlanır, çıkartılır ![]() Sıcak servis yapılır ![]() Not: Yoğurma işlemi iyi yapılmalıdır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|