Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, kebabı

Buğu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğu Kebabı



Buğu Kebabı Tarifi - Buğu Kebabı Nasıl Yapılır - Buğu Kebabı Malzemeleri


Malzemeler:

- 500 gr kuzu kuşbaşı,

- 2 adet soğan,

- 3 yemek kaşığı tereyağ,

- 2 adet havuç,

- 1 küçük karnabahar,

- 6 diş sarımsak,

- 2 yemek kaşığı salça,

- ½ demet dereotu,

- 1 çay kaşığı kimyon,

- 1 çay kaşığı fesleğen,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 1 tabaka yağlı kağıt


Yapılışı:

Soğanları küp şeklinde doğrayın Yağı tencerede eritip soğanları kavurun Etleri ilave edip yumuşayana dek soteleyin Salçayı ekleyin Ardından küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin Karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın Etlere az sıcak su ekleyip susuz kalana kadar pişirin Karnabaharlar, tuzot, fesleğen, kimyon katıp karıştırıp ocaktan alın Yağlı kağıdı istenilen büyüklükte kesin Pişen etli yemeği porsiyon olarak yağlı kağıdın ortasına koyun Üzerine doğranmış sarımsakları, ince kıyılmış dereotlarını ekleyip kağıdı bohça gibi kapatın Üzerini hafifçe yağlayın Fırın tepsisine yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Kağıdıyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.