Etli Patlıcan Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Patlıcan KebabıEtli Patlıcan Kebabı Tarifi - Etli Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır - Etli Patlıcan Kebabı Malzemeleri Malzeme Listesi * 500 Gram Dana Eti (Yağsız ve Kuşbaşı) * 2 Adet Soğan * 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 3 Adet Domates * 4 Adet Patlıcan * 2 Adet Dolmalık Biber * 1 Tutam Tuz * 1 Tutam Karabiber Patlıcanları kızartmak için * 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Etli Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır? 1 Patlıcanları alacalı soyarak 2 cm kalınlığında doğrayın ve bol soğuk tuzlu suda 30 dakika bekletin Kullanacağınız zaman suyunu süzerek kurulayın![]() 2 Patlıcanlar suda beklerken soğanları küçük küçük doğrayın Domateslerden ikisini küçük doğrayın, birini dilimleyin Dolmalık biberleri halka halka kesin![]() 3 Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağ dökerek kızdırın ve doğranmış patlıcanların iki yüzünü de pembeleşinceye kadar kızartın![]() 4 Eti tavaya alın ve ocağın altını yakın Etler suyunu salana dek hararetli ateşte daha sonra etler suyunu çekene dek de kısık ateşte pişirin Daha sonra soğanları ve yağı ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin![]() 5 Kavurduğunuz etin üzerine küçük doğranmış 2 adet domatesi, tuzu ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın![]() 6 Hafif ısıdaki ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin![]() 7 Kızartmış olduğunuz patlıcanları yassı bir tencereye tek sıra halinde dizin![]() 8 Patlıcanların üzerine pişirdiğiniz etleri yayın![]() 9 Halka halka doğranmış biber ve dilimlenmiş 1 adet domates ile süsleyin![]() 10 Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın![]() |
|
|
|