Terbiyeli Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli KöfteTerbiyeli Köfte Tarifi - Terbiyeli Köfte Nasıl Yapılır - Terbiyeli Köfte Malzemeleri Malzeme Listesi 3 Su Bardağı Su (Soğuk) 1 Yemek Kaşığı Tereyağ 5 Yemek Kaşığı Un (Köfteleri Bulamak İçin) Yarım Demet Maydanoz 1 Adet Yumurta 1 Adet Kuru Soğan (Küçük Boy) Yarım Su Bardağı Pirinç 350 Gram Kıyma (Orta Yağlı) 1 Çay Kaşığı Karabiber 2 Çay Kaşığı Tuz Terbiyesi İçin 1 Tatlı Kaşığı Un 1 Adet Limon Suyu 1 Adet Yumurta Terbiyeli Köfte Nasıl Yapılır? 1 Bir tencerenin içine 3 bardak soğuk su ve 1 çay kaşığı tuz koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın![]() 2 Derin bir kabın içine 350 gram kıymayı koyun Üzerine yarım su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin Önceden ince ince kıydığınız maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 adet yumurtayı da karışıma ilave edin Son olarak soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyerek ilave edin ve tüm karışımı bu şekilde 3 dakika kadar iyice yoğurun![]() 3 Yoğurduğunuz köfte harcını bütün olarak alarak birkaç kez yoğurma kabına çarptırarak sıkılaştırın Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, 5 yemek kaşığı unu serptiğiniz tepsinin üzerine aralıklarla dizin Tepsiyi sağa sola sallayarak köftelerin her tarafına unun bulaşmasını sağlayın![]() 4 Tencerede kaynamaya bıraktığınız suyun içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını koyarak eritin Ardından una buladığınız köfteleri teker teker kaynayan suyun içerisine bırakın Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika bu şekilde kaynatın![]() 5 Tenceredeki köfteler kaynarken, diğer yandan köftenin terbiyesi için, bir kasede 1 adet limon suyunu, 1 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı unu iyice karıştırın Hazırladığınız terbiyeyi kaynamaya devam eden tenceredeki köftelerin üzerine boşaltın ve bu şekilde 5 dakika daha kaynatıp yemeği ocaktan alın![]() 6 Tenceredeki köfteleri bir kepçe yardımı ile suyu ile beraber çukur bir servis tabağına alın ve üzerine ince kıyılmış bir tutam maydanoz ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|