Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köfte, terbiyeli

Terbiyeli Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Köfte



Terbiyeli Köfte Tarifi - Terbiyeli Köfte Nasıl Yapılır - Terbiyeli Köfte Malzemeleri



Malzeme Listesi


3 Su Bardağı Su (Soğuk)

1 Yemek Kaşığı Tereyağ

5 Yemek Kaşığı Un (Köfteleri Bulamak İçin)

Yarım Demet Maydanoz

1 Adet Yumurta

1 Adet Kuru Soğan (Küçük Boy)

Yarım Su Bardağı Pirinç

350 Gram Kıyma (Orta Yağlı)

1 Çay Kaşığı Karabiber

2 Çay Kaşığı Tuz


Terbiyesi İçin

1 Tatlı Kaşığı Un

1 Adet Limon Suyu

1 Adet Yumurta


Terbiyeli Köfte Nasıl Yapılır?


1 Bir tencerenin içine 3 bardak soğuk su ve 1 çay kaşığı tuz koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın


2 Derin bir kabın içine 350 gram kıymayı koyun Üzerine yarım su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin Önceden ince ince kıydığınız maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 adet yumurtayı da karışıma ilave edin Son olarak soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyerek ilave edin ve tüm karışımı bu şekilde 3 dakika kadar iyice yoğurun


3 Yoğurduğunuz köfte harcını bütün olarak alarak birkaç kez yoğurma kabına çarptırarak sıkılaştırın Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, 5 yemek kaşığı unu serptiğiniz tepsinin üzerine aralıklarla dizin Tepsiyi sağa sola sallayarak köftelerin her tarafına unun bulaşmasını sağlayın


4 Tencerede kaynamaya bıraktığınız suyun içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını koyarak eritin Ardından una buladığınız köfteleri teker teker kaynayan suyun içerisine bırakın Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika bu şekilde kaynatın


5 Tenceredeki köfteler kaynarken, diğer yandan köftenin terbiyesi için, bir kasede 1 adet limon suyunu, 1 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı unu iyice karıştırın Hazırladığınız terbiyeyi kaynamaya devam eden tenceredeki köftelerin üzerine boşaltın ve bu şekilde 5 dakika daha kaynatıp yemeği ocaktan alın


6 Tenceredeki köfteleri bir kepçe yardımı ile suyu ile beraber çukur bir servis tabağına alın ve üzerine ince kıyılmış bir tutam maydanoz ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.