Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çekirdeği, kavun, şerbeti

Kavun Çekirdeği Şerbeti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavun Çekirdeği Şerbeti



Bİrİncİ yol:


Kavun çekirdekleri güzelce yıkanarak bir havanda ince dövülüp kaynar suya boşaltılır Bir iki taşım kaynadıktan sonra ki bunun da rengi badem şerbetine döneceğinden süzgeçten süzüp tülbentten geçirerek şekeri ilave edilir

İkİncİ yol:


İki-üç kavunun çekirdekleri blendra konur üzerine rahat ezmesini sağlayacak kadar su ilave edilir, çekirdeğin içi, kabuğundan ayrılıncaya kadar karıştırılıp ezilir Daha sonra ince bir tel süzgüden süzülür, daha sonra da tülbentten süzülür, şekerle tatlandırılır ve kıvamına göre su katılır Yazın sıcak günlerinde soğuk olarak içilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.