Mürdüm Şerbeti |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mürdüm ŞerbetiMürdüm Şerbeti Tarifi - Mürdüm Şerbeti Yapılışı - Osmanlı Mürdüm Şerbeti * 500 gr mürdüm eriği * 1 kase vişne * 6 yemek kaşığı şeker * 1,5 kg su * 5 adet tane karanfil * 3 adet tane kakule * 1 parça çubuk tarçın * 1 küçük parça damla sakızı * 1 yemek kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Derin bir tencereye tüm malzemeleri koyup, üzerine suyu ekleyin Orta ısılı ateşin üzerinde meyveler pelteleşene kadar haşlayın Kaynayan malzemeyi tel süzgüye dökerek, meyve posalarının tel süzgecin içerisinde kalmasını sağlayın Elde ettiğiniz şerbeti büyük bir sürahiye doldurup soğumaya bırakın Sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabında muhafaza edip, kullanacağınız zaman içerisine buz parçaları koyarak ikram edebilirsiniz Dip Not: Şekerini az bulanlar daha fazla şeker ilave edebilir Sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı özelliği düşünülerek, şeker ölçüsü az verilmiştir |
|