![]() |
Kahve Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahve Yapmanın Püf NoktalarıKahve Yapmanın Püf Noktaları Her ne kadar iyi ve taze kahve ilk şart olsa da bazı küçük detaylara dikkat ederek kahvenin lezzetine lezzet katabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Kahve tercihi kişiden kişiye değişiklik gösterir ![]() ![]() ![]() KAHVE DEMLEMENİN TEMELLERİ İyi ve taze kahve çekirdeği almak tabii ki ilk şart ![]() Kahve çekirdekleri demleme işleminden hemen önce öğütülün ![]() ![]() ![]() Kahvenizin tadının her zaman taze ve lezzetli olmasını istiyorsanız ekipmanınızın temizliği çok önemli ![]() ![]() ![]() Kahvenin % 98'inin su olduğunu göz önünde bulundurarak en iyi tada ulaşabilmek için mutlaka filtre edilmiş su veya şişe suyu kullanın ![]() 6 oz (190 ml) su için 5gr ![]() ![]() ![]() ![]() Kahveyi tazeyken için ![]() ![]() ![]() DEMLEME İŞLEMİNDE KALİTEYİ BELİRLEYEN ÖNEMLİ ETKENLER: Kahve çekirdeğinin tazeliği öğütme işleminin derecesi ve suyun kalitesidir ![]() ![]() ![]() TAZE KAHVE ALDINIZ PEKİ SONRASI? Aldığınız kahveyi nasıl saklamalısınız? Hava nem ve ışık taze kahvenin en büyük düşmanlarıdır ![]() ![]() Kahve çekirdeklerini veya öğütülmüş kahveyi buzdolabında ve derin dondurucularda asla saklamayın ![]() ![]() En iyi sonucu elde etmek için taze kahve çekirdeklerini iki hafta içinde tüketmelisiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|