![]() |
Şarab |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ŞarabAçılmış bir şarap ne kadar bir süre muhafaza edilebilir? Açıldıktan sonra bitirilemeyen ve daha sonra içmek için saklanmak istenen şarabın şişesinin ağzı, kesinlikle iyi bir şekilde kapatılmalı ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir ![]() ![]() Havadaki oksijen, oksidasyona (şarabın oksitlenmesine) yol açar ve şarap yaşlı bir karakter alır (yaşlanır) ![]() ![]() ![]() Açılmış ve en uygun içme zamanı geçen şaraplar her geçen dakika kalitelerinden kaybettikleri için bu şarapları bir an önce içip bitirmek, en iyi ve keyifli seçenektir ![]() Serin bir yerde saklanması ve şişe ağızlarının sıkıca kapatılması şartıyla (deneyimlere göre): normal ve kaliteli beyaz şaraplar normal ve çok kaliteli kırmızı şaraplar 75 % dolu şişe 3 - 5 gün 4 - 7 gün 50 % dolu şişe 2 - 3 gün 3 - 5 gün daha az 1 gün 2 gün |
![]() |
![]() |
|