![]() |
Milli Şuruplarımız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milli Şuruplarımızşurup nasıl yapılır - şurup yapmanın püf noktalarıŞurup, bolca şekerin herhangi bir meyve suyu içinde eritilmesi sonucunda elde edilir ![]() ![]() Bu bakımdan bir yanlışlığa meydan vermemek için ezerek elde edilecek meyve sularını daima ölçmeli ve çıkan su miktarının bir misli fazlası ile bunlara şeker ilave etmelidir ![]() ![]() Yalnız şuruplar uzun müddet saklanacaklar ise bu şurupları içlerinde saklayacak olduğumuz şişeleri iyice yıkadıktan sonra boş şişeleri güneş veya soba yanında 6 saat kadar baş aşağı bırakarak içlerini iyice kurutmak gerekir ![]() ![]() Şurupların kullanımlarına gelince: Bu şuruplar herhangi bir puding, dondurma ve tartın üstünde kullanıldığı gibi şuruplara bire üç nispetinde su katarak şerbet yapmak da mümkündür ![]() Milli Şuruplarımız; Badem şurubu Gül şurubu Nar şurubu Menekşe şurubu Yasemin şurubu Limon şurubu Portakal şurubu Çilek şurubu Kızılcık şurubu Vişne şurubu Kayısı şurubu Frenküzümü şurubu Ahududu (ağaççileği) şurubu Demirhindi şurubu alıntı |
![]() |
![]() |
|