Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindiba, kara, şurubu

Kara Hindiba Şurubu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Hindiba Şurubu



Kara Hindiba Şurubu Tarifi - Kara Hindiba Şurubu Nasıl Yapılır - Kara Hindiba Şurubu Malzemeleri


Kara Hindiba Şurubu




7 avuç dolusu kara hindiba çiçeği 1 litre soğuk su içerisine konur ve kaynayıcaya kadar ısıtılır Ocaktan alınarak bir gece bekletilir İkinci gün iyice süzülür Çiçekler elle sıkılarak bütün sıvı alınır Elde edilen usareye 1 kg bal katılarak iyice karıştırılır İçerisine yarım limon sıkılır (fazla limon ekşi tad verir) Daha sonra çok az bir ısıda karıştırılarak kaynamadan suyunu kaybetmesi sağlanır Şurup kıvamına gelince bırakılır Şurup ne çok koyu nede çok akıcı bir şekilde olmamalıdır Bal kıvamında olması gerekir Ekmek üzerine sürülerek veya şerbeti yapılarak içilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.