Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılırosmanlı şerbet tarifi - şifalı şerbet tarifleri - osmanlı şerbeti nasıl yapılır Malzemeler Şerbetin harcı için: Karanfil (1 çorba kaşığı) Kakule (1 kahve kaşığı) Yıldız anason (6 adet) Kök zencefil (1 çorba kaşığı) Meyve aromalı şeker (100 gram) Su (3 bardak, soğuk) Toz şeker (3 çorba kaşığı) Elma suyu (l bardak) Vişne suyu (l bardak) Kuşburnu suyu (1 bardak) Süslemek için: Taze nane (7 yaprak) Limon (l adet) Su (1,5 bardak, soğuk) Hazırlanışı Derin bir tavaya 1 çorba kaşığı karanfil, 1 kahve kaşığı kakule, 6 adet yıldız anason, 1 çorba kaşığı kök zencefil ve tercihinize göre 100 gram meyve aromalı şeker koyun Üzerine 3 bardak soğuk su döküp, 3 çorba kaşığı toz şeker koyun ve tavayı ocağa alarak kaynamaya bırakınBu sırada tezgaha koyduğunuz üç sürahiden birinin içine 7 yaprak taze nane koyun 1 adet limonu dilimleyerek ikinci sürahiye koyun Üçüncü şerbeti sade olarak hazırlayabilirsinizİçine limon koydugunuz sürahiye 1 bardak elma suyunu, nane koydugunuza 1 bardak vişne suyu ve sade hazırlayacagınız sürahiye 1 bardak kuşburnu suyu dökünKaynatıp soğuttugunuz baharatlı şerbet harcını süzerek sürahilere paylaştırıp koyun Üzerlerine yarım bardak soğuk su ilave edin Sürahileri elinizle sallayarak karıştırın ve bardaklara servis edin |
|