Nane Şurubu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nane Şurubunane şurubu nasıl yapılır - nane şurubu tarifi - şurup tarifleri MALZEMELER * 1 demet taze nane * 1 su bardağı toz şeker * 3 adet limon * 5 su bardağı su TARİF Naneyi iyice yıkayıp yapraklarını ayıklayın Nane yapraklarını yarım bardaktan az toz şekerle havanda iyice dövünüz Bir havanınız yoksa rondodan da geçirebilirsiniz Ancak yine de geleneksel yöntemle yapmak daha doğru olacaktır Zira biliyorsunuz ki sebzelere metal bıçak temas ettiği zaman vitamin kaybına uğruyor Bu nedenle uygun bir kasede bir bardakla da dövme işlemini yapabilirsiniz Daha sonra iyice ezilip sıvılaşmış olan naneyi; temiz, beyaz bir tülbente konup ağzı büzülerek naneler sıkışacak şekilde bağlayıp sıkmış olduğunuz limon suyunun içine bırakın ve 2 saat bu şekilde bekletin Daha sonra 5 bardak su ve kalan şekeri karıştırıp nane kesesinin de içinde olduğu limon suyuna ekleyin Şurubu 1 gece buzdolabında beklettikten sonra nane kesesini iyice sıkarak alıp servise sunun alıntıdır |
|